divendres, 5 d’octubre del 2007

PERES DE CARMEL

Aquesta recepta és de la meva familia materna i ha estat la meva mare quI me l'ha ensenyat. Tot i ser un plat molt dolç, m'agrada molt fer-ne de tant en tant. Sobretot quan tens fruita que és comença a fer malbé i abans de llençar-ho, l'aprofito per fer-ne alguna cosa de bona.










Per fer aquest postre, necessitem:
sucre blanc
peres i/o pomes
aigua
crema de llet

A foc fluixet, hi posem a una caçola amb poqueta quantitat de sucre perque no se'ns cremi i anem remenant fins que se'ns desfaci i es torni carmel. Anem afegim miquetes més de sucre fins que tenim la dosi necessària. (No hem de badar, perquè si el sucre o millor dit el carmel es refreda, és queda compacte). Hi afegim dos ditets d'aigua i seguim remenant. Hi afegim les peres trocejades i anem remenant a foc lent fins que la pera, agafa el color caremelitzat i queda cuita (uns 20 minuts aproximadament?)
Ho servim en un plat i si volem, podem posar-hi crema de llet per sobre. Queda boníssim.
BON APPETIT!

4 comentaris:

Monica Bedana ha dit...

No tienes ganas de enseñarnos todo lo que que acogen las paredes de tu cocina, además de la fallecida tetera Alessi? ;-)))
Muchos besos

Unknown ha dit...

Si cannella, Si! Prometo hacer los deberes muy prontito ;-)
besos, K

Irene ha dit...

Me gustan mucho las peras y si las recetas nos las enseñan nuestras madres, seguro que estan buenisimas.

Besiness!!

Gemma ha dit...

Ben fàcil i segur que molt bo!
Molt bona idea per aprofitar la fruita madura i lletja al final de la setmana :)