dilluns, 2 juliol de 2007

PA “HEFETEIG” SÜSSER

Us habia promès el pa i aqui el teniu... a mi personalment m'agrada fer-lo de tant en tant...














A que te bona pinta?

PA “HEFETEIG” SÜSSER


500 grms de farina
15 grms. Llevadura fresca (pastisser)
30 grms de sucre
1 cullerada de sal
1 cullerada d’oli
50 grms de mantega
2 a 2,5 dl de llet
1 ou














Posar la llevadura amb el sucre perque el sucre vagi fonen la llevadura I es faci una pasta tova.
Calentar la mantega també perquè es fongui.
En un recipient, posar la farina i la sal. En un segon recipient, posar la llet, la mantega fosa i l’ou (deixar una mica de rovell per pintar el pa) i barrejar.
Afegir aquesta mescla amb la farina i la llevadura fosa pel sucre. Amassar bé.

Diuen que un dels trucs perque el pa quedi bo, es aixecar la massa espessa i donar-li cops forts contra la taula varies vegades. Per saber si esta prou amassat, s’ha de tallar amb un ganivet la massa I a dins si hi han cavitats d’aire, vol dir que esta llesta.

Es posa en un recipient I es tapa amb un drap humit Durant 2 hores, en un lloc a temperatura tebia.

Es fa la forma del pa (la trena) I es deixa reposar una mitja hora ben bé o més. Es pinta la part de sobre amb el rovell que hem reservat abans i ja esta llest per anar al forn.

Si no tenim paper especial pel forn, posarem mantega a la plata. El forn ha d’estar a uns 180 graus. S’hi ha de quedar ben bé una mitja hora (anar vigilant) el pa ha de quedar dur i daurat per for a I flojo I blanc per dins.

BON APPETIT!

9 comentaris:

Minouchkah ha dit...

Merci pour ton commentaire sur mon blog je découvre ainsi le tien avec grand plaisir. Bonne continuation et ravie de te connaître

Gemma ha dit...

Aquest pa en forma de trena és espectacular! I segur que deu ser boníssim!
Ànims amb el blog!!

Cristina Mascareñas ha dit...

Gracies Gemma!

la veritat es que es una barreja entre pa i briox i combina molt bé amb confitures, etc...

laollasuiza ha dit...

muy bonito! en suiza se llama "zopf".

Elvira ha dit...

Quel talent pour le tressage... et la pâtisserie! :-)

Cristina Mascareñas ha dit...

Gracias LAOLLASUIZA por tu información.
A mi me dijeron que se llamaba HEFETEIG (EN RIGI). Es que este nombre se atribuye a otro pan distinto? o a lo mejor se llama de manera distinta según la región?

Cristina Mascareñas ha dit...

ELVIRA Grand merci mais j'ai tellement a apprende encore! petit a petit...

rosalisabel ha dit...

Nena... quin pa mes maco!!!
Gracies per posarme el enllaç.
Ara amb les calors no em ve de gust encendre el forn pero mes endevant caurá segur.
Petonets.

Gumer ha dit...

Que pan tan precioso.
Este tengo q probarlo, seguro q esta riquisimo.
Felicidades por tu blog.