dissabte, 24 de novembre del 2007

MACARRONS GRATINATS DE CARN

Quan venen ganapies (nens que no són ni petits ni grans) a casa, fer una bona macarronada és sempre encertat i de tant en tant venen de gust a petits i grans.











Per fer aquest plat necessitem:
macarrons o similars, aquests precisament eren mes llargs i estrets pero no recordo el nom.
salsa de tomàquet o tomàquets frescos
alfàbrega i estragó
formatge emmental ratllat
ceba, all
oli sal i sucre (el sucre perquè no doni acidesa el tomàquet)
1 fulla de llaurer
carn picada o botifarres

Poso a bullir aigua amb sal i una fulla de llaurer. Pelo i tallo finament la ceba i l'all i ho faig daurar amb oli d'oliva a foc lent. Un cop daurada la ceba i afegeixo la carn (si son botifarres, l'hauré trinxat i deixat en estat de carn picada, treien previament el film que l'ha convertit en botigarra) i la mesclo amb la ceba i deixo que també es faci. Quan la carn ja esta daurada també, hi poso la salsa de tomàquet o els tomàquets amb una mica de sucre i sal. Deixo reduir la salsa a foc lent. Personalment, no m'agrada massa que hi hagi massa tomàquet però si que aquesta estigui ben concentrada i només s'aconsegueix, fent reduir la salsa a foc lent. M'agrada menjar macarrons amb salsa tomàquet, no salsa de tomàquet amb macarrons.

Quan la pasta ja està feta al dente (a mi personalment no m'agrada gents passada) la colem rapidament, trec la fulla de llaurer i ho aboco tot a la paella amb la carn, la ceba el tomàquet i li dono un parell de voltes perquè vagi agafant els sabors. És quan hi afegeixo l'alfàbrega fresca i una mica d'estragó.

Ja només queda posar-ho en una plata que pugui anar al forn i posar-hi el formatge ratllat per sobre. Posar-ho a gratinar i BON APPETIT!