Aquest és un dels meus plats preferits! Sempre em vé de gust i no me'n canso mai. Ademés tinc la sort, que a l'Ignasi també li agrada molt, així que quan anem a frança és quan en fem més sovint. Curiosament, els francesos han adoptat aquest plat com a seu i en mengen sobretot en festes i reunions familiars.El seu país d'origen però podria estar entre Tuquia, Irak, Syria, etc... no està gaire clar. A l'estiu vé molt de gust i és tant fàcil de preparar.
Per fer-lo necessitem:
Sèmola
1 pebrot vermell
1 pebrot vert
1 tomàquet
1 ceba
2 alls
1 cogombre
àlfabrega fresca
i molta menta fresca
1 llimona expremuda + virutes de pell
oli
pebre
sal
i olives (no en tenia)
i panses
Tallem totes les verdures finament i les barregem totes, afegint-hi el suc de la llimona i la raspadura de la seva pell, una mica de pebre, poca sal, àlfabrega i la menta picada.
Apart haurem barregat la sèmola amb aigua perquè infli (mirar però les instruccions de la semòla que compreu). Ho barregem tot i deixem reposar perquè la sèmola agafi tot el gust i perfum de la menta i les verdures amb les panses.
Aquest plat el podem anar variant, afegint-hi olives, nous, panses i fins i tot pernil dolç i/o pollastre. Tota una delícia de sabors!
BON APPETIT!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada