diumenge, 2 de desembre de 2007

MUFFINS DE XOCOLATA

Ahir amb l'Edu vam fer una tarda culinaria de les nostres... i una de les receptes que varem fer, van ser els "muffins" (madalenes en català) de xocolata que esmorzem els diumenges pel matí.
La recepta l'hem tret de la revista "descobrir cuina".











Abans de tot vam anar a comprar per fer les madalenes:
100 grms de xocolata per desfer
200 grms de farina
150 ml de nata líquida
125 grms de sucre moreno
75 grms de nous (si en voleu)
75 grms de mantega
2 ous
2 cullerades de llevat en pols (jo he posat un sobre)
2 grms de sal

Per començar, fonem al bany maria, la xocolata amb la mantega. Ho treiem del foc i incoporem el sucre i remenem. Piquem els 75 grms de nous. Apart, barregem la farina tamitzada amb el llevat, la sal i les nous. Batem els 2 ous i els afegim. Jo en aquest cas, he separat les clares i les he pujat a punt de neu. Els rovells els he barrejat amb la xocolata fosa. Seguidament ho barrejo tot, de manera que les clares baixin el mínim possible.

Repartim la massa acabada en motlles de madalenes, que omplirem només fins a la meitat (perquè després pujen bastant). Ho posem al forn a 180 graus durant un 20 minuts.

Ens han sorpès positivament perquè han quedat molt esponjoses, han pujat molt i de gust estan boníssimes! BON APPETIT!

3 comentaris:

The Italian Society ha dit...

Hola!

Buscava una recepta per fer madalenes de xocolata i he trobat la teva. I de conya, perqué la veritat es que han quedat boníssimes!

Molt xulo el blog, no serà l'última recepta que agafaré aquesta!

Estel

Anònim ha dit...

Hola Cristina,
Quan hi poses la nata líquida ? No ho veig ...
S'ha de muntar prèviament ? (això últim ja t'ho he preguntat a la recepta de madalenes ...)

Molt bona feina !
El blog es impressionant !

Jordi

Cristina ha dit...

Hola Jordi

Tens raó, jo tampoc ho veig... jajaj
Però si mal no recordo la crema de llet es per mesclar amb la xocolata.