dissabte, 30 de juny del 2007

FONDUE SÜSSER


Aquest hivern passat vam anar amb en Polo a Zurich i a les montanyes de Rigi. El viatge va ser interessant i les vistes meravelloses sobre el llac però no hi havia neu i feia una calor important per l'època. Quan viatjo m'agrada anar-hi amb gent del país perquè et fan coneixer els racons on els turistes hi passen de costat. En la casa on ens vàren convidar, vaig tenir la gran sort de poder apendre un parell de receptes fantàstiques i autòctones de país; Pà que prenen per esmorzar en forma de trena que és una barreja en entre el pà que coneixem i el briox i la fondue que fan per la zona de Rigi.

FONDUE SÜSSER (especial zona Rigi)

All (1/2 cabeça)
1 kilo d’Apenzel rallat
1 kilo de Gruyere Suis
20 grms de formatge Chaume (per persona)
1 cullera de Maizena
1 got de vi blanc
½ llimona expremuda
½ botelleta de kirsch
Pebre molt

Pelar mitja cabeça d’all i tallar-ne finament algunes i les altres fregar-les a la paella.
Posar l’Apenzel i el Gruyère ratllat, l’all i començar a barrejar suaument en forma de 8. Molt important barrejar-ho aixi. Afegir la mitja llimona expremuda i el vi blanc.
Un cop conseguir una pasta omogenia, afegir-hi el Kirsch I el pebre sobre la pasta.

Per menjar, tallar pa a daus de 1 cm. i mig de gruix.

En un got i podem tenir Kirsch per sucar-hi el pa abans de tenir-hi el formatge.
En el plat, hi podem posar pebre per sucar, en el pa ple de formatge fos.

BON APPETIT!

1 comentari:

johanes ha dit...

estimada cristina, EN LA TEVA RECEPTA PER A LA fondue DE FORMATGE, EM SEMBLA MOLTA QUANTITAT (FINS I TOT QUE NO ESPECIFIQUES PER A QUANTS COMENSALS ÉS. per REGLA GENERAL AQUÍ A suïssa SE SERVEIXEN LES SEGÜENTS QUANTITATS : SI SÓN MOLT BONS MENJADORS I QUE ELS AGRADA EL FORMATGA ES CALCULA 200 GRAMS PER PERSONA I SI ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE DEGUSTEN LA fondue, ES CALCULA 150 GRAMS PER PERSONA, JA QUE LA PRIMERA VEGADA OMPLE MOLT, NOSALTRES A CASA I SI FA FRET ENS MENGEM FINS A 250 GRAMS PER PERSONA, SI VOLS PERÒ INFORMACIÓ ET PUC PASSAR, AMB LA HISTÒRIA DE LA fondue

joan.c@freesurf.ch
joan.c@bluewin.ch
http://www.interdelicatessen.com/
http://groups.msn.com/ElYantar/general.msnw