dimarts, 17 de juliol del 2007

POLLASTRE A LA CAÇOLA, versió 3000

Aquest plat li he posat "versió 3000" perquè té tantes versions com ingredients que li podem posar o treure. A casa el pollastre agrada molt i crec, que l'únic secret que té és fer-lo coure prou perquè la carn es desenganxi tot sol de l'os. Llavors agafi una textura i un sabor inmillorable. En aquest cas, li he posat com a ingredients:

cuixes de pollastre
salsa de tomàquet fregit o tomàquets frescos
3 cebes
all
alfàbrega fresca
sal, oli i pebre
pebre vermell (pimentón rojo)
herbes de provença
pebrot verd i vermell
fonoll (en tenia a la nevera)
llaurer
caldo de pollastre (perquè em quedava una mica)
I si et sobra verdura a la nevera, jo li poso... pero abans la saltejo amb oli.












Per començar, tallo els alls (a gust) i les cebes ben petit i ho poso a la caçola que hauré escalfat previament i li hauré posat oli d'oliva. Deixo que es faci la ceba i l'all. Després li poso el pollaste que l'hauré salpebrat previament i li hauré posat també les herbes de provença, etc..

Deixo daurar el pollastre. Poso els pebrots, fonoll i alfàbrega tot picat abans i li tiro la salsa de tomàquet o tomàquets frescos.

Al cap d'una estona li poso caldo si en tinc o sino no.... i deixo reduir.
Deixo fer xup xup a foc lent durant una estoneta, fins que la salsa es redueix al màxim i la carn del pollastre es desenganxa de l'os.
BON APPETIT!