divendres, 2 novembre de 2007

TOMÀQUETS FREGITS AMB HERBES I CEBA

A casa meva ens van acostumar a no llençar el menjar, si no era del tot imprecindible. Per tant, em adquirit costums per "salvar" alguns ingredients per convertir-los en plats senzills però també exquisits i quan els tomàquets ja no tenen un magnífic aspecte, els aprofito en molts casos, d'aquesta manera.










Per aquest plat necessitem:
- Tomàquets
- Alfàbrega
- Orenga seca
- Oli d'oliva
- Pimentó vermell
- Parmegiano reggiano o formatge tendre
- i una mica sucre

Netejo i tallo els tomàquets a rodanxes. Els passo per la paella amb oli d'oliva, alfàbrega, orenga, pimentó vermell i una miqueta de sucre per treure l'acidesa del tomàquet. Deixo que es vagi fent lentament a foc fluix... les herbes i el pimentó, no cal posar-los de seguida perquè és cremen i fa lleig.

Mentrestant, tallo ceba finament i alguns alls. Ho afageixo a dins de la paella fins que va agafant aquell color semitransparent amb tonalitats daurades.

Per montar el plat, primerament poso els tomàquets i la ceba amb l'all per sobre.
Ratllem una mica de formatge i en cas de ser formatge tendre, podriem posar-ho al forn per gratinar-ho o fondra'l sobre la ceba.
BON APPETIT!