dilluns, 12 de novembre del 2007

SABLÉS

Fa poques setmanes que vaig veure aquesta recepta al blog de la Cannella. Oooooooooh! vaig pensar, això ho haig de provar! Vaig tenir problèmes per fer les galetes (tenir molta pressa) pero van quedar boníiiiiiiiiiiiissimes.

A més, sóc una fan de les tardes de tè, Si, digueu-me "rara o anticuada" però quan era joveneta, convidava les meves amigues a fer deures a casa i a pendre el tè. Treia la porcelana i ho posava tot amb la manteleria bona. Elles és reien i jo amb elles, però és van anar acostumar i al final, els hi agradava tant com a mi, aquells berenars a l'estil anglès de principis de segle.

I justament, el dissabte l'Aurora, va convidar a la colla a passar la tarda a casa seva i a berenar. Vaig pensar que era l'occasió ideal per fer-les. Vaig comprar alguns motlles i vaig triar aquesta floreta. A mi particularment em van agradar molt! Tenien un regust de sal, potser li en vaig posar massa... però van quedar boníssimes. BON APPETIT!










Per fer aquests Sablés és necessita:

250 gr de farina
125 gr de sucre glas
1 sobre de sucre amb vainilla (de venta en supermercados Lidl)
1 polsim de sal
125 gr de mantega freda
1 ou

Primer de tot, tamitzar la farina, afegir-hi els sucres i la sal. Hi afegim també la mantega tallada a bocinets petits. Treballar amb la punta dels dits, desfent la mantega amb la farina, fins conseguir una textura sorrenca (d'aquí el nom de les galetes). Afegir l'ou batut i seguir traballant-ho de forma ràpida fins conseguir una massa llisa. Embolicar la massa amb el plàstic i guardar-ho a la nevera, durant una hora. Tallar les galletes amb el motlle, con un gruix de mig centímetre. A la plata del forn, posar-hi un paper sulfuritzat i coure-les durant uns 15 minuts en el forn a 160 graus. (en la part alta).

(Recepta del llibre "Pâtisseries Maison" de Florence Edelmann, Ed Marabout)

8 comentaris:

ibancito ha dit...

Otro fan para el club de las tardes de tés y pastas.
El otro día descubrí Caelum, en el barrio gótico, una tienda/salón de té donde tomar todo tipo de pastas/dulces de monjas de todos lados, un auténtico vicio para gente "tipo sablé" :) Un día de estos le pongo un post

http://www.iban.com.es/tequedasacenar

Unknown ha dit...

Siiii! lo conozco muy bien! Hace años, allí compraba algunos de los regalos de navidad. Lo mejor, es ir en el sotano, dónde se ha parado en el tiempo y puedes relajarte tomándote un té con pastelitos y relajarte con su luz tenue.

Carlos ha dit...

Estas masitas son una delicia.

Gemma ha dit...

Quina pinta! Però a mi aquestes galetes no m'agraden gaire, les trobo una mica seques...

Unknown ha dit...

jajaja Gemma doncs jo no les hi trobo gents, tot i que veig que no tenim els mateixos gustos... jejeje

Boston1955 ha dit...

Aiiiiiiii Cristineta.
Que bè que t'han quedat. Molta sort amb lo del tractament i no estiguis nerviosa.
Dons a mi si que m'agraden les sables jejejejeje.

Irene ha dit...

Cristina,son fantasticas hasta para mojarlas con un chocolatito,Uhmmm que golosa soy,ja,ja ,ja.

Besiness!!

Unknown ha dit...

BOSTON
Moltes gràcies! A veure, perquè aixo és com anar al Casino, poses els diners però no saps si et quedes sense res o t'emportes algo a canvi.

IRENE
Que buena ideaaa! Lo probaré, :P