dilluns, 8 d’octubre de 2007

CIGRONS AMB XORIÇO I SALSA DE TOMÀQUET

De petita, era plat obligori menjar llegums setmanalment i una vegada tocava llenties i d'altres cigrons o mongetes. He volgut recuperar aquest plat de cigrons que tants records d'infància em porten.










Per fer aquest plat necessitem:
1/2 kilo de cigrons cuits
1 pot de salsa de tomàquet
xoricets
sal, pebre
pimentó vermell picant o dolç
1 fulla de llaurer
una miqueta de sucre pel tomàquet

Posem a coure el xoricets en una caçola, tallats previament a daus perquè és vagin daurant i deixint l'oli que tenen a dins. Afegim la salsa de tomàquet amb una miqueta de sucre per treure-li l'acidesa, tant molest per molts estòmacs, salpebrem, hi posem també pimentó vermell i la fulla de llaurer.
Deixem que el tomàquet es redueixi una mica i finalment hi posem els cigrons. Seguim amb la cocció una estona més fins que la salsa de tomàquet estigui gairebé reduida.
BON APPETIT!