Segons el blog de "l'Amical de la MERGUEZ", (perquè en el Wikipèdia no deia massa cosa) l'origen de la Merquez (a frança ho escriuen també de vegades "mergueses") existeix a Algeria desde a principis del segle XVIII. Desde l'invasió d'Algeria pels francesos, en el 1830 i la Merguez va ser adoptada per a ells, a principis del segle XX.
Aquesta "botifarra" és a base de carn fresca de xai o de bou. En la seva recepta tradicional no s'utilitza el porc (el porc no és mai utilitzat en països àrabs) i normalment és aromatizada amb herbes i picantona. A mi personalment m'entusiasma! però no la compro a qualsevol lloc.
Vaig descobrir aquesta delícia en les festes i fires de pobles a França. Te la donen acabada de fer amb pa (estic bocata) i li afegeixen mostassa de Dijon o no.
Jo ara les faig quan vaig a fer des randonnées (excusions a la muntanya). Mhmhmhm!
És poso sobre una planxa sense oli i les vaig girant fins que es van fent mica en mica. Val la pena menjar-les encara calentes.
BON APPETIT!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada