dimecres, 11 de juliol del 2007

COOKIES DE LA MORT

Aquesta recepta l'he trobada en diferents blogs francesos amb aquest mateix títol. La veritat es que a casa ha tingut una ovació total! L'Ignasi després de tastar els Cookies, ha dit que hi ha un abans i un després en la seva vida... jajaja exageraaat! i el més curiós de tot és que justament ha dit que estaven "de muerte"! El que tenen de bones, son que per fora estan cruixents pero per dins son tovetes. Una deliiiicia!

Avui les tornaré a fer però amb una altre versió que he trobat en aquest impressionant Blog Cakeinthecity i en aquest altre... Mimi cuisine (en français) o Cuisine de Hilary N'he trobat tantes! Ademés hi han les fotos pas a pas! Són fantàstiques.













COOKIES

Per fer els Cookies necessitem...
115 gr. de mantega tova
220 gr. de farina
1 ou
200 g de sucre moreno
2 cullerades de sucre
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de llevadura quimica (jo l'hi poso un sobre Royal)
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 i 1/2 culleradeta de café d'expresso en pols (no passar-se)
200 gr. de pepites de xocolata
50 gr. de nous o atmetlles

1. Barrejar la mantega amb el sucre moreno amb una forquilla.

2. Afegir l'ou, l'extracte de vainilla i el cafè expresso en pols.

3. Posar-hi la farina tamitzada amb la sal, la llevadura i el bicarbonat.
Un cop esta tot ben barrejat, hi afegim les pepites de xocolata i les nous o atmelles trencades.

4. Feu boletes amb les mans d'uns 3 centímetres de diàmetre.

5. Poseu les sobre la placa del forn amb oli o paper sulfuritzat però separades unes de les altres, ja que al forn aquestes boletes que hem fet, aniran baixant i eixamplant-se per finalment tenir la forma dels cookies originals.

6. El forn ha d'estar a 140 graus durant uns 20 a 25 minuts. Quan els treiem del forn son encara molt tobetes pero a mida que es van refredant agafen consistència. Si feu diferents fornades, deixeu la pasta a la nevera.

7. Espereu uns deu minuts abans de desenganxar-los de la plata perque es poden desfer ja que encara no estan de tot compactes.

Aquesta recepta es per aproximadament uns 20 cookies.

Conservarlos en un tapperware o una caixa de ferro.
BON APPETIT!

1 comentari:

Rosa ha dit...

Esta receta no la había visto. Que ricas. Con tu permiso, me la copio. Gracias.
Un saludo