dimecres, 5 de setembre de 2007

AMANIDA D'ESTIU

Aquesta amanida és un recurs molt utilitzat per la meva mare quan hi ha molta gent a dinar a casa, durant les vacances. Ademés de boníssima, és fàcil i lleugera però també atipa prou.
I a l'Ignasi com que no li hagrada massa l'enciam, aquesta és la seva amanida preferida.












Necessitem per a fer aquesta amanida,
patates bullides
tomàquets
ceba
pebrot verd
pebror vermell
cogombres
ou dur
sal, pebre
alfàbrega
oli i vinagre.

Posem les patates bullides, pelades i tallades a llàmines com a base. (les podem bullir tant en aigua com al microones amb pell, fent previament uns forats). Hi posem sal, pebre i un rajolí de vinagre i una mica d'oli. Piquem alfàbrega i ho repartim per sobre.
Tallem la ceba, els pebrots, els cogombres i els tomàquets a dauets. Ho barregem i ho aboquem sobre les patates. Amanim la segona capa amb només sal i oli.
Finalment, un cop tenim els ous bullits, els pelem i els tallem finament i cobrim el plat com si es tractés d'un pastís.

Poriem posar olives també perquè s'hi escauen molt bé amb tots els altres condiments.
BON APPETIT!

2 comentaris:

gemma ha dit...

Ahir vam sopar una amamida molt semblant: patata bullida, tomàquet a dauets, ceba tendra, tonyina i olives... mmmmmmmmm! boníssima!

Cristina Mascareñas ha dit...

mhmhmh! aquesta es la que fa el meu love! En tinc una foto pero no si assembla de res... jejeje
Un dia d'aquests la posaré també.

(es que no li agrada l'enciam i ho cambia per la patata i la tonyina) ;-)