divendres, 24 d’agost de 2007

ORTIGUES

Sempre que hem tornat de passar uns dies a França, hem menjat sopa o crema d'ortigues. La meva àvia en feia perquè sabia que a mi i a la meva mare ens agradava molt. Té un gust molt suau i tendre. Proveu-ho!
El secret és agafar les fulles més tendres, les 3 o 4 primeres fulles i agafar-les de llocs lluny de la carretera. Per agafarles, només necessiteu posar-vos guants de goma (els de cuina) i problèma sol·lucionat. Després les netegeu amb aigua i després les escaldeu o directament a la paella, segons els que volgueu fer.

Explicacions al wikipedia en francès ni català ni en castellà, no ha sortit res, llàstima.I aquest any, he tingut la sort de trobar aquest llibre on m'he atrevit a fer moltes coses!


Annie Jeanne et Bernard Bertrand
Edition de Terran
(Ft : 200 x 240 - Photos couleurs - 64 pages)


Légume de demain
Une cuisine simple, émanation directe de la tradition paysanne la plus pure, est aussi une gastronomie pleine de surprises, toute en saveurs et subtilité, est une cuisine santé réussie à peu de frais. Depuis la nuit des temps, homme consomme ;ortie pour sa valeur nutritive exceptionnelle, qui en fait un aliment aussi équilibré que ou la viande. Une ortie dans votre assiette, est le plein d'énergie assuré ! Un livre de recettes qui met l'eau à la bouche. 15,00 €


El podeu comprar en aquesta adreça per internet si us interessa

per cert! si algun dia us piquen les ortigues, podeu fer servir aquesta planta. En francès és diu PLANTIN. Algú sabria dir-me com és diu en Català?

1 comentari:

Carlos ha dit...

Gracias por tu comentario en mi blog y coincido plenamente contigo, no hay como las verduras de una huerta natural.
Saludos