dimarts, 18 de desembre de 2007

LLOM ROSTIT AMB LLET

Aquest plat és molt típic a frança. És el que anomenen "roti de poc au lait".
Ells estan molt més acostumats que no pas nosaltres, a posar-hi crema de llet o llet, a carns.
per cambiar una mica, a mi m'agrada fer-lo de tant en tant.










Per fer aquest plat necessitem:
un llom de porc
crema de llet
llet
oli
sal pebre
herbes de provença
1 fulla de llaurer
bolets
4 cebes grans de figueres
oli d'oliva

Una nit abans, deixem marinar el llom amb la llet, previament salpebrat i amb les herbes aromàtiques. Hi afegirem la fulla de llaurer.

L'endemà pelarem les cebes i les daurarem amb oli. Afegirem el llom sense la llet i ho deixarem daurar uns 5 minuts per cada cantó. Li anirem donant voltes fins que estigui daurat per totes bandes. Afegim la llet i ho deixarem fer xup xup i deixarem que es vagi reduint aproximadament 15 minuts. A mitja cocció, hi afegim la crema de llet i els bolets i ho deixem uns 15 o 20 minuts més. Quan la salsa s'ha reduit i ha quedat espessa, ho tanquem. BON APPETIT!