dilluns, 10 de desembre del 2007

FIDEUÀ MARINERA

Quan vaig a menjar a casa el meu sogre, sempre intenta tenir tot allò que a nosaltres ens agrada. Els embutits bons per a l'Ignasi o fins i tot sardines en escabeix i quan realment ens entaulem, fa unes gambes amb all i julivert a la planxa, que són una delícia. Un dia ens va sorpendre amb una fideuà boníssima i en la següent reunió familiar (que era el dia del seu aniversari) ens vem aixecar d'hora per anar-lo a ajudar. "Mano a mano", vem estar fent la fideuà i vaig anar apuntant pas per pas.









Per fer aquesta fideuà necessitem:
oli d'oliva
sal i sucre
gambes
escupinyes que deixarem amb aigua i sal
sèpia i la seva melsa
costelles de porc
cebes
alls
julivert
tomàquets
fumet de peix

Començem a afeitar les gambes amb unes estisores (potes i antenes).
Posem un dit d'oli a la paella, per tal de no haver-ne d'afegir més. Un cop l'oli és calent, es fan primer les gambes però no massa perquè si no, després costen de pelar. Els hi donem la volta i aixefem els caps amb pinces o una forquilla a dins la mateixa caçola. Reservem les gambes i les tapem.
A dins el mateix oli, posem la sèpia tallada a quadrats i a foc lent. Ha de fer xup xup. No posem la tinta de la sèpia pero si la melsa. És el que li donarà tot el sabor a la fideuà. Tapar, deixar coure i anar remenant de tant en tant... Un cop fet, ho treiem i ho reservem. Ara li toca, les costelles de porc, tallada a bocins. Un cop daurat, ho treiem i ho reservem. Tallem la ceba, l'all, el julivert i el tomàquet. Ho afegim tot a la caçola amb sal i sucre (el sucre és per treure l'acidesa del tomàquet). Un cop sofregit, afegim tot el que haviem reservat anteriorment, menys les gambes. Afegir els fideus del nº 2 i remenar, sense que es fregexint. Tirar el caldo ja calent i afegir les escupinyes i deixar bullir. Corretgir de sal Deixar evaporar el caldo i afegir les gambes i els musclos. Ho deixem mitja horeta perquè els fideus absorveixin l'aigua i deixar-ho destapat perquè s'evapori la resta sobrant. BON APPETIT!

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Ostres, cuinar amb el sogre, quina responsabilitat :)
Jo això encara no ho he fet mai!

Mar ha dit...

mmmmmmmmmmmm que rico se ve, te felicito!!!