dilluns, 30 de juliol de 2007

ESPAGUETIS AMB SALSA DE TOMÀQUET I FORMATGE

És un plat que vé de gust gairebé cada setmana.
Siguin espaguettis o tallarins, el secret d'aquest plat és la salsa de tomàquet.
Crec que aquesta és una variant d'una recepta que surt de l'Anna (una senyora que s'ha cuidat dels meus cosins desde petits). El meu germà també la fa a casa seva. Us he dit mai que el meu germà és molt bon cuiner i cuina desde molt jovenet?












ESPAGUETIS AMB SALSA DE TOMÀQUET I FORMATGE

Els espaguetis els fem com de costum i jo els faig quan la salsa ja està a plè rendiment perquè sinó queden frets quan acabem de fer la salsa.

per fer la salsa necessitem:
2 alls
3 cebes
oli
5 tomàquets o 1 pot de salsa de tomàquet
alfàbrega fresca
farigola seca
pimentó vermell (picant o no segons gustos)
un polsim de sucre per treure l'acidesa del tomàquet

Posem una paella a escalfar amb oli i li posem els alls i la ceba picada a foc lent. (tot junt perquè sino els alls és cremen).
Li afegim la salsa de tomàquet o tomàquets pelats i tallats a daus sense llavors. Posem una mica més d'oli per ajudar a sofregir, i ho deixem coure a foc lent. Anem remenant de tant en tant perquè no s'enganxi, s'ha d'anar reduint la salsa i espessint. Afegim alfàbrega fresca picada i farigola i, remenem fins que es dauri tot i la ceba és redueixi. La textura ha de quedar compacte i poc disolta i l'oli és separi del tomàquet. Queda poca quantitat però aquesta té tant de sabor, que en necessitem poca quantitat. Afegir el polsim de sucre al tomàquet per treure-li l'acidesa, tant molest per molts estòmacs.

Agafem l'aro per posar la pasta amb una mica de mantega, li posem la salsa gairebé compacte per sobre i només ens queda posar el formatge ratllat que volguem, grana padano, emental, parmigiano....
BON APPETIT!

1 comentari:

Carlos ha dit...

Hola Cristina, te agradezco que hayas visitado mi blog, también te agregué a mis favoritos.
Carlos