dimecres, 7 de novembre del 2007

PANELLETS D'ATMETLLA

L'entesa d'aquests panellets no és pas la meva àvia como en els de coco, sino la meva mare!
El nostre secret, és reduir la quantitat de sucre (no ens agraden tant dolços) per tant és nota més l'atmetlla i no posar-hi patata.









Per tant la massa "mare" consta de:
500 grms d'ametlla molta
250 grms de sucre (la meitat de l'atmetlla)
aigua per lligar-ho

És comença fent l'almibar amb aigua al foc i se li afegeix de mica en mica, el sucre. Quan ha bullit una estona, es treu del foc, i se li afegeix l'atmetlla. Quan queda lligada i brillant (també bastant pringós), és separa en 5 parts per fer-ne de gustos diferents.

ELS DE LLIMONA
Una de les compres que he fet darrerament, ha estat aquest ratllador de microplane (que barato no es) però deixa una textura fantàstica i els acabats són més espectaculars! Tot i el preu, ha estat una bona compra.







Raspar la pell de la llimona amb aquest ratllador que ho deixa microprim, i ho barrejo amb la massa. La textura de llimona que deixa, és una meravella! Faig les formes diferents, tot i que aquests de llimona, són del tot identificables perque és tornen de color groc. I de gust, són boníssims! No li calen res més.

ELS D'ATMETLLA
Els d'atmetlla, és només questió de rebossar-los amb atmetlla picada i ou batut per ajudar a que s'enganxi a la massa, ajudant-nos amb les dits. Queden resultons.

ELS DE PINYONS
Anem posant poc a poc els pinyons sucats d'ou batut. No és fàcil, però amb paciencia, s'hi arriba. No m'extranya que siguin els més coneguts, perquè són exquisits!

ELS DE XOCOLATA I CAFÈ
Jo he obert un sobre de cafè nescafè, en el cas del cafè i l'he anat mesclant amb la pasta com en el cas de la llimona. El mateix he fet amb el de xocolata. Després es fan les formes diferents per poder-los reconeixer més facilment.

Els fiquem tots en una plata amb paper sulfuritzat, i els deixem al forn uns 8 minuts, no masses més perquè es podrien arribar a cremar i a 220 graus. BON APPETIT!

2 comentaris:

gemma ha dit...

Apa Cristina, quin tip de fer panellets que t'has fet! :-D

Gemma ha dit...

A mi també m'agraden més amb menys sucre que ametlla... Si no, són tan dolços que no els puc menjar!
Et van quedar molt bé i segur que eren boníssims :)