divendres, 9 de novembre de 2007

COUSCOUS D'ALGERIE

El dilluns em va convidar la Checkia a dinar.

La Checkia separant la sèmola, després d'haver estat cuita.













No ens haviem vist, desde que va deixar la porteria. Ens vam prometre veuran's sovint, pero ja se sap que al final, sempre es complicat. La gran sorpresa va ser que em va fer couscous! Recordo que la Fatima, també me'n va fer un de boníssim. Quina il·lusió perquè reconec que és un plat que m'agrada molt, em recorda una mica la nostra escudella. Sempre estic apunt per un couscous però em va posar tanta quantitat, que vaig ser incapaç d'acabar-m'ho i no serà perquè no menjo.










Els ingredients són, la sèmola per una banda i el caldo amb les verdures i les carns en un altre. Apart, hi fa els cigrons.

De carns hi ha: troços de xai
pollastre
i vadella

Com a verdures hi ha:
col
patates
250 grams de cebes pelades
250 grms de pastanagues
250 grms de pèsols (he vist en receptes que posen també tomàquets, pero en aquest cas, no en vaig saber veure)
250 grms de cigrons
250 grms. naps
500 grms de carbassa

i també
suc de llimona
pebre
safrà
clau
6 litres d'aigua per anar fent xup xup
oli d'oliva
1 kl de couscous
5 pimentons picants per posar apart
i coriandre (segons gustos)

La Preparació
Netejar et la carn tallada a troçets. netejar les verdures
La col, fe-la bollir a part amb vinagre, per emblanquinar-la durant 5 minuts.

Posar la carn dins la gran olla del "couscoussier", la col emblanquida, les cebes picades cadascuna amb un o dos clous, el safrà, el pebre, la sel, l'aigua i posar a sobre de foc viu.

A la part de dalt del couscoussier, posar la sèmola. La vapor només s'ha de poder escapar per la part alta, pero no pels laterials. Quan comença a srtir el vapor, comptar 1/2 hora.

Retirar el couscous, Passar-ho per sota aigua freda per aturar la cocció. Posar-lo dins un plat gran i separar les grans de la sèmola amb les mans. Deixar reposar, passat aquest temps afegir el caldo i les verdures amb la carn. BON APPETIT!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Quina sort aprendre a fer autèntic cous cous! Jo utilitzo el que ja ve precuit i només s'ha d'escalafar... ës que si no és molta feina!!!

Cristina ha dit...

Gemma
És la tercera vegada o quarta que ho veig fer. pero n'hi ha molts de llibres! Quin és aquest "precuit"?

Gemma ha dit...

És un cous cous que no s'ha de coure: poses la sèmola en un bol i hi tires aigua o caldo bullint. Ho tapes durant 10 minuts i ja està!

Cristina ha dit...

aaah, siii! es el que faig servir per fer TABOULÉ :P