dimecres, 22 d’abril de 2009

PASTÍS D'ALBERCOCS

Ja fa unes quantes setmanes que vam anar a passar el cap de setmana a Perpinyà, a casa la meva tia Cioneta. Ens ho vàrem passar molt bé i ens van cuidar molt "très gaté" que diuen en françès.
Ens van treure a passejant pels mercats del centre, per carrers molt interessants i per barris històrics. La veritat és que va ser molt interessant i ens varem quedar bocabadats de la barreja que hi pot haver en una petita ciutat de províncies francesa.

Tornant a la cuina, la meva tia va fer uns plats boníssims (espero tenir les receptes aviat per posar-les al blog) i la meva cosina Anne, ens va portar un pastís d'albercocs "fait maison" boníssim pels qui els hi agrada l'agredolç i que aquí us mostro.











TARTE D'ABRICOT
Voici la recette
(deixo la recepta en francès tal i com me l'ha enviat la meva cosina, pels francofons)
Sur la pâte, j'ai fais une farce en mélangeant:
• de la confiture d'abricot
• des noisettes pilées
• un peu de crème fraiche
Puis j'ai mis mes abricots dessus saupoudrés de sucre "cassonade"........et au four !!!!!!!
Laisser refroidir.

Note: Faire cuire un peux la pâte avant, pour que elle ne ramolisse pas avec le jus des abricot.

La recepta
Posar al forn una pasta brisa i fer-la coure una mica per tal de que no xupi tant el líquid dels albercocs.
Per sobre de la pasta farem una barreja que constarà de:
• Confitura d'albercocs
• Nous trencades
• Crema de llet

Finalment, hi afegirem els albercocs i recobrirem de sucre moreno.
No tinc el temps de cocció del forn perquè cada forn és un món apart. Jo vaig mirant de tant en tant. Deixar refredar.
GRAND MERCI ANNE. BON APPETIT!!

31 comentaris:

MARY ha dit...

miam ! merci !

Mercè ha dit...

Ostres, que bo ha de ser!!
Aquí encara no hi ha albercocs! Però em guardo la recepta! :)
Com us van mimar!! ;)

josep ha dit...

Buníssim havia d'estar aquest pastís d'albercocs. I és que els francesos quan s'hi posen, això dels gateaux, ho dominen com ningú.
Una abraçada

Boston1955 ha dit...

Ara mateix en faría un cafeto i un troset d¡aquest pastis, que be que ho he pasat oi?
Cristina a veure si ens truquem, vaig molt atrfagada pero a veure si tinc un momentet.
Petons

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Els francesos això de la reposteria ho fan molt bé. Aquest pastís d'albercocs ha de ser molt bo. Salut!!!!

La cuina vermella ha dit...

Hola princesa, com està la família? i com estàs tu? No saps l'alegria de tenir receptes noves a Vida Culinaria. Fantàstic pastís, gràcies per compartir-ho. Un petó molt fort Cristina.

Gemma ha dit...

Ei quina recepta més bona! Els francesos són uns artistes fent tartes semblants a aquesta...

cathy ha dit...

hummmmmm une de mes tartes préférées celle à l'abricot, y'a que mes hanches qui n'aiment pas du tout lol

Au vieux trousseau ha dit...

huuummmm, elle m'a l'air excellente cette tarte, merci pour la recette !
Bises
Claire

Ana ha dit...

Aquest em sembla que el probaré de fer. Avui he fet gelat de maduixots. ;)

dany ha dit...

Hummm !
J'adore les abricots !
Merci pour ta visite Cristina et pour cette bonne recette !
Je t'embrasse et te souhaite un bon après-midi

Carmen JM ha dit...

Enhorabona pel teu blog. L'he descubrit avui mateix i no he pogut resistir-me a seguir-lo. Espero aprendre molt d'aquestes receptes tan bones. Felicitats.

MAR ha dit...

Deu ni dor que bó que deu estar aquest pastis d'albercocs !!!! M'apunto la recepta perque no en tinc cap amb aquesta fruita...la presentació a més queda molt divertida ...

felicitats i petonets
mar

Dolça ha dit...

Quan un pastís d'aquest tipus és de recepta francesa segur que és boníssim. Doncs agafaré la recepta francesa i els añlbercocs del Baix Camp i la faré, a veure que tal queda la barreja!
PTNTS
Dolça

Anna ha dit...

Nosaltres vam estar per Perpinyà l'estiu passat i ens va passar una cosa ben curiosa: un senyor d'allà que ens va veure perduts ens va fer de guia per tot el centre històric explicant-nos mil detalls de la ciutat i de la seva vida. Va ser fantàstic!

L'únic perpinyanès que coneixem és un exemple de generositat,així que no m'extranya que els teus parents us fessin tan bon tracte...

El pastís d'albercocs té una pinta tremenda!

Salutacions!
Anna (de la Taula d'en Bernat)

Emma ha dit...

Et bien voilà une recette que je peux te piquer !!! Bisous Emma

la grelotte ha dit...

Il fait chaud, très chaud, horriblement chaud... je vais attendre que le soleil soit moins dur pour aller arroser le jardin. Et comment passer mieux le temps, au frais, qu'en venant faire des petites visites sur la blogo ? Je te remercie de ta visite et te souhaite une belle soirée - au frais !

la grelotte ha dit...

Ah ben il était quand même temps que je passe par ici ! J'ai l'impression d'avoir loupé un paquet de billets aussi jolis et tendres les uns que les autres ! Visite rapide s'il en est... mais des vœux de soleil, de chaleur et de petits plaisirs très sincères !

Lambinette ha dit...

Hummmm... j'ai justement acheté des abricots !! Ta recette me donne faim !! Bel après-midi

bdcouture ha dit...

Cela semble bien bon!!
Je ne sais pas si le livre se vend sur amazon !!
Passe une bonne journée!
A bientôt,
Brigitte

la grelotte ha dit...

Facile, rapide... et certainement délicieux !

Roger ha dit...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger

Valérie ha dit...

vive la cueillette des fruits d'été
Je te souhaite une belle après midi, kiss

Valérie ha dit...

Je viens te souhaiter de bonnes fêtes Pascale
Bizes

guspires que viatgen amb el vent (Gemma) ha dit...

Mmm, mai havia vist un pastís d'albercocs. Deu estar boníssims i d'aspecte genial.
Una abraçada

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Això ha de ser boníssim, el pastissos de fruites m´agraden molt i com aviat tornarem a tenir aquesta fruita per menjar m´apunto la recepta...un petonet

mary ha dit...

HUMMMMM!!!!!!!!!!!!

Bea de Caracas ha dit...

¡ non encuentro abricots aqui a Caracas pero me gusta mucho!
Besitos...

Joana ha dit...

Que bo, felicitats
et deixo un premi al meu blog
amb tot el carinyo
petons

ValUSa ha dit...

Miam, tu me fais vraiment envie avec ta tarte aux abricots. Ici, c'est un des seuls fruits que je n'arrive pas a trouver. Meme pas surgeles!!!! Et moi qui adore les abricots... heureusement que je peux me rattraper lorsque nous sommes en Suisse en ete! Bises des USA, Valerie

vincent ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent