divendres, 24 d’agost del 2007

CRESTA DE VERDURES

De camí cap a frança, fem una volta pel la zona de Bielsa.
Una preciositat de camí i més aviat tranquil, molt tranquil!
Parem a fer el dinar a la vora del riu i jo aprofito per banyar m'hi.
Una delicia perquè a més l'aigua no era massa freda. Sublim.






















Res més bo que fer una paradeta pel camí enmig de la natura i menjar algo fet de casa, sense fer cues i lluny de la gent. Pel matí, vaig fer crestes de verdures però sortir del típic entrepà de llom amb ceba confitada o de botirrafa (que també en vem fer, perquè l'Ignasi sempre té por de no portar prou menjar). É un invent que he fet per no deixar que és fessin malbé les verdures.












Per fer la massa necessitem: (Copio i pego de la coca de verdures)
farina
mantega
sal
aigua

Agafo farina i sal en un gran bol, li poso la mantega i amb les mans la desfaig (aquesta vegada no em quedava mantega i he fet servir oli). Hi afageixo aigua (de mica en mica) fins que es pot començar a treballar bé. Faig una bola i segueixo treballant-la sobre el marbre. Agafo el rodillo i estenc la pasta sobre una plata de forn on hi hauré posat previament oli. Punxo la pasta i la poso al forn a 180 graus.

Per el farcit, posarem:
pebrot vermell
pebrot vert
ceba
all
carbassó
olives
oli
sal
pebre
pimentó vermell
ous
parmesà
emental francès
alfàbrega fresca
farigola

Ho tallem tot finament i ho posem a dins una paella ben calenta on haurem previament abocat oli d'oliva. Deixem daurar totes les verdures a foc lent i no deixarem de remenar perquè tots els sabors es barregin mica en mica i no s'enganxi res a la paella.

Posem les verdures a dins la pasta, li afegim l'alfàbrega fresca, els formatges i un ou batut. Tanquem la pasta, i a sobre li passem una mica de rovell d'ou i farigola.
Ho he escalfat a 180 graus durant 40 minuts i ho he deixat refredar a dins el paper d'alumini perquè s'acabés de fer. A l'Ignasi li ha sorprès positivament! En tornarem a fer...
BON APPETIT!

1 comentari:

Unknown ha dit...

quel coin reposant!! huuum!! biiiises micky