dimecres, 1 d’agost del 2007

COCA D'ESPINACS

Seguim amb les verdures disfressades. Aquest cop, espinacs amb formatges a sobre, nous, panses i pinyons.

Per fer la massa necessitem: (Copio i pego de la coca de verdures)
farina
mantega
sal
aigua

Agafo farina i sal en un gran bol, li poso la mantega i amb les mans la desfaig (aquesta vegada no em quedava mantega i he fet servir oli). Hi afageixo aigua (de mica en mica) fins que es pot començar a treballar bé. Faig una bola i segueixo treballant-la sobre el marbre. Agafo el rodillo i estenc la pasta sobre una plata de forn on hi hauré posat previament oli. Punxo la pasta i la poso al forn a 180 graus.














Per el cobriment de la pasta necessitem:
3 alls
3 cebes
pimentó picant
sal
oli
panses
pinyons
nous
formatges (grana padano o parmigiano i o emental)

Pelem i piquem els alls i les cebes i les posem a la paella calenta amb oli.
Hi posem una mica de sal i deixem daurar i reduir. Hi posem els espinacs frescos (i si no n'hi ha, doncs de congelats) i els poso a la paella amb oli, pimentó vermell i sal. Els deixem reduir junt amb la ceba. Un cop cuits, treurem la plata el forn on la pasta s'haurà fet ja una mica i li posem els espinacs per sobre.
Per sobre li afegim nous, pinyons i panses. L'última capa és de diversos formatges com emental (perque es fongui) i pagmigiano o grana padano que són facils que gratinin.
BON APPETIT!

NOTA: A mi personalment no m'agrada el Roquefort, però crec que no li quedaria pas malament en aquest plat, si en posessim per sobre.

1 comentari:

Marisabel ha dit...

Una bona manera de menjar verdures, si senyor!!!
Ja he donat una volta per el teu blog i m'encanta, el tinc en preferents.
Petonets