dilluns, 22 d’octubre del 2007

FLAM CLASSIC

Quan estudiava, tenia una amiga que em convidava a casa seva. No era una casa "normal", vivia en una fonda. Allà s'hi menjava força bé però el que més m'entusiasmava, eren els flams que feia la seva mare. De vegades repetia, i si m'estava alguns dies, els deixava sense existencies aviat. L'altre dia vaig trucar a la mare de la Sònia i em va donar la recepta dels seus flams.










Necessitem per fer els flams (40 flams):
12 ous
1 llitre de llet
8 cullerades grosses de sucre blanc
i més sucre blanc per fer el caramel

Per fer el caramel:
Dins un pot on hi tenim sucre blanc, ho posem sobre del foc mitjà-baix, anem remenant poc a poc, fins i que es va disolent i va agafant un color caramel. Si hem de fer molt de caramel, és millor anar posant petites quantitats de sucre, mica en mica. Quan ja tenim suficient quantitat, aboquem el caramel a les flameres petites o flamera gran. Atenció, aquest pas és important fer-lo molt ràpid perquè de seguida es refreda el caramel i es queda sòlid.

Per fer els flams
Batem els ous, la llet i el sucre. Aboquem el líquid en la flanera o flaneres que haurem posat en una plata amb aigua per fer el bany maria al forn. Per sobre li posem paper de plata i ho posem al forn una mitja horeta o 3/4 a 180 graus.

Un cop trets del forn, els deixem refredar abans de posar-los a la nevera.
BON APPETIT!

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Ui, quina bona pinta!
Realment vas fer 40 flams????? Aviam si tu també acabaràs posant una fonda! ;)

Unknown ha dit...

jajajaj noooo dona! jo divideixo la recepta a 1/3 part ;-)