dijous, 20 de desembre del 2007

COQUILLETTES AU BEURRE

Podria dir que conec i menjo aquest plat, desde que tinc ús de raó. I no me n'he cansat mai!
Cada vegada que vaig a França, en compro per endur a Barcelona i en faig caçerolades! I és que aquí no l'he trobat mai igual. La textura i el sabor d'aquesta pasta, no té res a veure amb la resta. Serà la forma? serà el procès d'elaboració? els ingredients d'aquesta pasta, o senzillament la recepta? potser no és res de l'altre món, però a mi em transporta a la meva infantèsa i això ja per mi, ja ho és tot.

A més, és tant facil de fer... I quan els menjo, vaig cantonejant la cançoneta del anunci... -"des pâtes, des pâtes, oui mes des Panzani!"-










Per fer les coquilletes au beurre (mantega), és necessita:
les coquillettes
mantega
sal, pebre
llaurer
formatge ratllat
alfàbrega
llaurer
estragó

Posem aigua a bullir amb sal i una fulla de llaurer
Els coem, tal com diuen a la bossa, crec recordar que eren uns 8 minutets perquè estiguin durets. Un cop els hem escorregut i encara ben calents, els hi figuem mantega, estragó i alfàbrega picada. Salpebrem i BON APPETIT!

De vegades, els poso al forn amb formatge fos per sobre i la crosteta aquesta que fa, com en la foto... hi han barralles per tenir-ne un troç més que els altres. BON APPETIT!

Quan sobren (ja que dic que en faig una caçerolada), l'endemà, els trec de la nevera, (els tinc a dins d'un tupper perquè no s'assequin) els passo per la paella i estan requeteboníssims dauradets i calentons. Per mi, és el la meva millor versió! BON APPETIT!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

! super plat!! tu me donne envie!! biises micky

Camil Ros ha dit...

en el meu bloc he creat un espai que es diu: dels blocs als fogons .cat
en el qual hi ha el vostre bloc, entre tots aquells escrits en català que m’agrada visitar.
http://cuina.camilros.cat

Boston1955 ha dit...

Hola Cristina.

Bon Nadal i feliç any nou.

He passat per aqui per felicitarte les festes.

Per mi seran molt especials aquesta any.

El divendres la meva filla va tenir un accident als tunels de Vllvidrera pero ja tot esta pasat.

La trenim bè i aixo es el que comte.

Petons