Aqui sempre he vist menjar les escarxofes amb salses, fregides, rebossades, estofades, etc.... A frança, les he menjat sempre "a la vinegrette". Sempre he tingut el mal costum de menjar ràpid i normalment ja he gairebé acabat quan tothom està començant, menys en el cas d'aquest plat. És el que menjo més a poc a poc i normalment m'han d'acabar esperant.
Per fer aquest plat, es treuen les fulles més lletges i posen les escarxofes a l'olla a pressió.
Un cop cuites, es serveixen acompanyades de "vinegrette" que consta de:
oli d'oliva
sal
pebre
i vinagre de vi
Es sacseja la mescla a dins un pot i es posa en una salsera.
A casa meva, és posa un ganivet o forquilla sota el plat, de tal manera que el plat tingui prou inclinació per posar-hi la vinegrette abaix i l'escarxofa a dalt. Es treu fulla per fulla i es passa la base de l'escarxofa per la salsa abans de ser mastegada. No es menja tota la fulla, només la base. Quan arribem al cor, es treu la part desagradable estellosa, però la resta és una delícia!
BON APPETIT!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
Mmmm!
Que bones, Cristina,
Jo en faig unes molt semblants, però cuites al forn amb oli i un xorret (o dos) de vinagre: boníssimes, boníssimes, i segur que les provaré!
si si.. aquesta es la versió catalana que també faré un dia d'aquests... :P
amb all i julivert
Cristineta: per a aquest plat, millor que sigui vinagre de vi blanc, oi?
Petons, i bon any nou!
SARA depent del gust que desitgis... els vinagres son de gustos tant diversos, els uns dels altres...
ja les he fet!!!
Mira:
http://tastaolletes.blogspot.com/2008/01/escarxoves-la-vinegrettealcachofas-la.html
Ens han encantat, i segur que repetirem!
Publica un comentari a l'entrada