dilluns, 29 d’octubre del 2007

FUSILI AMB CEBA, TOMAQUET I OU

Aquesta recepta la veig veure fer al Jamie Oliver. La vaig provar de fer de seguida i em va entusiasmar! Llavors, ara de tant en tant la faig i no deixaria de repetir.









Necessitem:
Fusilis de bona qualitat
Ceba fresca
all
Tomàquets frescos
oli d'oliva
sal
alfàbrega
1 ou
1 fulla de llaurer
bacon (aquest cop no en tenia)
un polsim de sucre per treure l'acidesa del tomàquet

Mentres posem l'aigua a bullir amb sal i una fulla de llaurer per coure els fusilis, pelem i tallem la ceba/es i l'all/s. Ho fem daurar i reduir en una paella gran, ja que mica en mica hi anirem afegint-ho tot. Mentrestant, tallem el tomàquet (els entesos diuen que s'ha d'escaldar el tomàquet, treure-li la pell i les llavors perquè no aporten res).
Un cop la ceba i l'all ja han agafat color i transparència, afegim el tomàquet tallat, amb una mica més d'oli i ho deixem que es vagi coent i reduint. Afegint un polsim de sucre per sobre del tomàquet per treure-li l'acidesa, tant molest per molts estòmacs
Un cop la pasta és feta (mireu les instruccions de la capsa per la cocció) ho coleu, i ho afegiu a la paella. Deixeu que la pasta vagi agafant color i els sabors de la ceba amb el tomàquet.
Aneu remananat perque no se us enganxi. Batre 2 o 3 ous (segons la quantitat de la pasta) i abocar-ho sobre la pasta. Aquesta vegada sense deixar de remanar sota cap circumstància perquè l'ou s'escampi per tota la pasta. Un cop l'ou ésta cuit, ja podem emplatar.
BON APPETIT!

Acabo de veure a través del bloc de "bcn mon amour" que el dia 25 era el dia mundial de la pasta. Que encertada he estat!

5 comentaris:

gemma ha dit...

Boníssima pinta! Una bona forma de celebrar el World Pasta Day. Me la copio :-)

Marta ha dit...

Soc una entusiasta del Jamie. I aquesta recepta te molt bona pinta. L'anoto.

Besets

Irene ha dit...

Riquisima receta a mis hijos les encanta,pero sin cebolla.

BESINESS

Pame Recetas ha dit...

Interesante aporte el Día de la Pasta. Debo confesar que le tengo un gran respeto, la buena pasta no es nada fácil de hacer. Un abrazo grande y gracias por la visita! :)

Pame Recetas ha dit...

Cristina: ¿Fuiste tu quién me preguntó por la batidora eléctrica hace un tiempo? Disculpa que no te seguí hablando del tema, pues viajé tres semanas a Chile. Un abrazo