dissabte, 21 de juliol de 2007

PASTIS DE YOGURT AMB NUTELLA

Ahir va venir a sopar i a dormir la meva nebodeta Léa i és que els seus pares celebraven 5 anys de casats. Avui hem tingut dinar familiar perquè celebravem els 45 de l'Ignasi, les Santes Cristines, anys de casament i el Jan (germà de la Léa) que farà ben aviat, 11 mesos! Aixi que estava tot molt ben repartit. Com que la Léa s'ha despertat a les 07h30, he pensat que teniem temps i seria divertit fer un pastís de xocolata "infantil", tot i entrebancs, perquè la Léa no
deixa de tenir 2 anyets acabats de fer, ho hem aconseguit! Li he posat el davantal de la Mamy perquè no s'embrutés el preciós vestit blanc que li havia fet la Mama, però no ha servit de res, i això que li arribava el devantal als peus! Le hagut de netejar i secarlo amb secador abans de marxar.He anat a lo facil i a lo pràctic i hem fet el que la meva mare em va ensenyar a fer de petita: (per seguir la tradició familiar)

el pastís de yogurt amb llimona i xocolata per sobre.
Necessitem
1 yogurt natural sense sucre (si pot ser dels de sempre millor amb el pot de vidre)
sucre blanc
farina blanca
3 ous sencers
1 llimona (només la pell)
1 sobre de llevadura en pols Royal
mantega fosa o oli si no tenim
Nutella

Agafem un bol gran i li aboquem el pot de yogurt. Guardem el pot del yogurt per medir la farina i el sucre. Seguim amb el sucre i li aboquem 1 pot. Trenquem els ous i li posem els rovells al yogurt i al sucre. Remenem ben remenat fins que surtin bombolles d'aire. Hi afegim la mantega o l'oli (1 pot també aproximadament) i ratllem a sobre la pasta, la pell d'una llimona (la part groga però mai la part blanca). Personalment, m'agrada molt sentir el gust suau que li deixa la llimona a dins el pastís. Li afegim el sobre de llevadura (sobretot no oblidar-se'n!) i seguim barrejant...
Les clares que abans haviem posat apart, li afegim 1/2 pot de sucre per pujar-les a punt de neu. Ho mesclem de manera que el punt de neu no perdi espumositat i ja tindrem la nostra pasta feta . Tindrem el forn a 180 graus previament calentat i el posem en algun motllo que estigui embatomat de mantega o oli perquè és pogui desenganxar facilment després de la cocció. El deixo al forn uns 45 minuts i un cop refredat li poso la Nutella per sobre. El deixo a la nevera perquè la Nutella agafi consistència i ..... Boníiiiissim!
BON APPETIT!
Aquesta decoració és una versió infantil (i es que avui ha vingut la Léa) però sovint li poso admetlla picada que li dona una aire més elegant. Hi han mils versions per decorar.

versión en Español por petición de Maripuchi
la tarta de yogurt con limón y chocolate por encima.
Necesitamos
1 yogur natural sin azúcar (si puede ser de los de siempre mejor, los de vidrio)
azúcar blanquilla
harina blanca
3 huevos enteros
1 limón (sólo la piel)
1 sobre de levadura en polvo Royal
mantequilla fundida o aceite si no tenemos
Nutella

Cogemos un bol grande y le vertemos el yogur. Guardamos el pote del yogur para medir la harina y el azúcar. Seguimos con el azúcar y le vertemos 1 pote. Rompemos los huevos y le ponemos las yemas al yogur y al azúcar. Removemos bien hasta que salgan burbujas de aire. Le añadimos la mantequilla o el aceite (1 pote también aproximadamente) y rayamos encima de la pasta, la piel de un limón (la parte amarilla pero nunca la parte blanca). Personalmente, me gusta mucho sentir el gusto suave que le deja la piel de limón a dentro del pastel. Le añadimos el sobre de levadura (sobre todo no olvidarse!) y seguimos mezclando.
Las claras que antes habiamos separado, le añadimos 1/2 pote de azúcar y las subimos a punto de nieve. Lo mezclamos de manera que el punto de nieve, no pierda espumosidad y ya tendremos nuestra pasta hecha. Encendemos el horno a 180 grados y el ponemos la pasta en algún molde que esté untado de mantequilla o aceite para que se pueda desenganchar facilmente después de la cocción. Lo dejo al horno unos 45 minutos y una vez enfriado el pastel, le pongo la Nutella por encima. El dejo en la nevera para que la Nutella coja consistencia y ..... Bueníiiiisimo! BON APPETIT!

6 comentaris:

guylaine ha dit...

Il est superbe ce gâteau, bon dimanche !

Maripuchi ha dit...

¿Quieres participar en nuestro blog común de cocina? Me encantaría que lo hicieras!!
Y también que me pasaras esta receta en castellano (mi catalán es limitado), porque la quiero hacer para Tomás.
Petons molt forts.

Gemma ha dit...

Jo també faig postres amb les meves nebodes i queden fetes un desastre, plenes fins els cabells de xocolata, farina i pinyons! Però així encara és més divertit! ;-)

Unknown ha dit...

Gemma

doncs ja em passaràs alguna de les teves per fer, quan torni la Léa.
Una abraçada, Cristina

Unknown ha dit...

No sé veure quan s'ha de posar la farina ni quina quantitat. Com que ho tinc a mitges en posaré, 3 mides????

Unknown ha dit...

Hola Judith

exactament Judith! 3 pots de yogurt de farina. Si pots tamitzar-la millor que millor....

I l'ordre és primer el yogurt, el sucre, la farina (amb una miquetona de sal si vols), els ous, la mantega, la llimona i la llevadura.

Els ous els separo i les clares les pujo a punt de neu amb mig pot de sucre, per tant al yogurt només li en tiro un pot.

Sort! ja veuras com triomfaràs