dilluns, 16 de juliol del 2007

JOUR DE CRÊPES POUR LE 14 JUILLET

El 14 de Juliol és la diada nacional a França i aquest any, hem aprofitat l'ocasió de fer un sopar de crêpes dolces i salades. La idea és anar barrejant i improvisant; per exemple, vam fer crêpes amb Filadelphia i espàrrecs verds, altres amb foie, d'altres amb formatge i pernil, etc....
Com a dolços, vàrem posar Quark, crema de castanya i lemon curd, d'altres només amb sucre moreno, d'altres amb Nutella, etc.... Alguna sugerència més?
He vist que hi han restaurants que combinen la crêpe amb crema de llet i bolets, entre d'altres combinacions però aquestes encara atipen més. Aquest plat el fem una vegada l'any i el fem coincidir en diades franceses i tenir una excusa fàcil per reunir-nos.

Per fer la pasta, necessitem els següents ingredients i la deixarem reposar unes quantes hores abans de fer-les a la paella. La pasta ha de ser més aviat líquida que no pas espessa.

1/2 litre de llet
4 ous
1 pessic de sal
250 grams de farina
50 grams de mantega
1 vas de Cointreau o Brandy

NOTA: No posar-hi mai sucre perquè llavors és quan la massa s'enganxa a la paella.













Quan tenim la massa feta i reposada, escalfem 3 paelles i les deixem que estiguin ben calentes.
Les untem amb mantega o oli (només fa falta la primera vegada) i amb un cullerot posem la quantitat suficient perquè siguin fines. Les hi donem la volta a cadascuna i repetim l'operació fins que s'acaba la pasta líquida.

Suggereixo menjar-les el més calent possible perquè guanyen en gust i sabor.
BON APPETIT!