Ja fa unes quantes setmanes que vam anar a passar el cap de setmana a Perpinyà, a casa la meva tia Cioneta. Ens ho vàrem passar molt bé i ens van cuidar molt "très gaté" que diuen en françès.
Ens van treure a passejant pels mercats del centre, per carrers molt interessants i per barris històrics. La veritat és que va ser molt interessant i ens varem quedar bocabadats de la barreja que hi pot haver en una petita ciutat de províncies francesa.
Tornant a la cuina, la meva tia va fer uns plats boníssims (espero tenir les receptes aviat per posar-les al blog) i la meva cosina Anne, ens va portar un pastís d'albercocs "fait maison" boníssim pels qui els hi agrada l'agredolç i que aquí us mostro.
TARTE D'ABRICOT
Voici la recette (deixo la recepta en francès tal i com me l'ha enviat la meva cosina, pels francofons)
Sur la pâte, j'ai fais une farce en mélangeant:
• de la confiture d'abricot
• des noisettes pilées
• un peu de crème fraiche
Puis j'ai mis mes abricots dessus saupoudrés de sucre "cassonade"........et au four !!!!!!!
Laisser refroidir.
Note: Faire cuire un peux la pâte avant, pour que elle ne ramolisse pas avec le jus des abricot.
La recepta
Posar al forn una pasta brisa i fer-la coure una mica per tal de que no xupi tant el líquid dels albercocs.
Per sobre de la pasta farem una barreja que constarà de:
• Confitura d'albercocs
• Nous trencades
• Crema de llet
Finalment, hi afegirem els albercocs i recobrirem de sucre moreno.
No tinc el temps de cocció del forn perquè cada forn és un món apart. Jo vaig mirant de tant en tant. Deixar refredar.
GRAND MERCI ANNE. BON APPETIT!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
29 comentaris:
miam ! merci !
Ostres, que bo ha de ser!!
Aquí encara no hi ha albercocs! Però em guardo la recepta! :)
Com us van mimar!! ;)
Buníssim havia d'estar aquest pastís d'albercocs. I és que els francesos quan s'hi posen, això dels gateaux, ho dominen com ningú.
Una abraçada
Ara mateix en faría un cafeto i un troset d¡aquest pastis, que be que ho he pasat oi?
Cristina a veure si ens truquem, vaig molt atrfagada pero a veure si tinc un momentet.
Petons
Els francesos això de la reposteria ho fan molt bé. Aquest pastís d'albercocs ha de ser molt bo. Salut!!!!
Hola princesa, com està la família? i com estàs tu? No saps l'alegria de tenir receptes noves a Vida Culinaria. Fantàstic pastís, gràcies per compartir-ho. Un petó molt fort Cristina.
Ei quina recepta més bona! Els francesos són uns artistes fent tartes semblants a aquesta...
hummmmmm une de mes tartes préférées celle à l'abricot, y'a que mes hanches qui n'aiment pas du tout lol
huuummmm, elle m'a l'air excellente cette tarte, merci pour la recette !
Bises
Claire
Aquest em sembla que el probaré de fer. Avui he fet gelat de maduixots. ;)
Hummm !
J'adore les abricots !
Merci pour ta visite Cristina et pour cette bonne recette !
Je t'embrasse et te souhaite un bon après-midi
Enhorabona pel teu blog. L'he descubrit avui mateix i no he pogut resistir-me a seguir-lo. Espero aprendre molt d'aquestes receptes tan bones. Felicitats.
Deu ni dor que bó que deu estar aquest pastis d'albercocs !!!! M'apunto la recepta perque no en tinc cap amb aquesta fruita...la presentació a més queda molt divertida ...
felicitats i petonets
mar
Quan un pastís d'aquest tipus és de recepta francesa segur que és boníssim. Doncs agafaré la recepta francesa i els añlbercocs del Baix Camp i la faré, a veure que tal queda la barreja!
PTNTS
Dolça
Nosaltres vam estar per Perpinyà l'estiu passat i ens va passar una cosa ben curiosa: un senyor d'allà que ens va veure perduts ens va fer de guia per tot el centre històric explicant-nos mil detalls de la ciutat i de la seva vida. Va ser fantàstic!
L'únic perpinyanès que coneixem és un exemple de generositat,així que no m'extranya que els teus parents us fessin tan bon tracte...
El pastís d'albercocs té una pinta tremenda!
Salutacions!
Anna (de la Taula d'en Bernat)
Et bien voilà une recette que je peux te piquer !!! Bisous Emma
Il fait chaud, très chaud, horriblement chaud... je vais attendre que le soleil soit moins dur pour aller arroser le jardin. Et comment passer mieux le temps, au frais, qu'en venant faire des petites visites sur la blogo ? Je te remercie de ta visite et te souhaite une belle soirée - au frais !
Ah ben il était quand même temps que je passe par ici ! J'ai l'impression d'avoir loupé un paquet de billets aussi jolis et tendres les uns que les autres ! Visite rapide s'il en est... mais des vœux de soleil, de chaleur et de petits plaisirs très sincères !
Hummmm... j'ai justement acheté des abricots !! Ta recette me donne faim !! Bel après-midi
Cela semble bien bon!!
Je ne sais pas si le livre se vend sur amazon !!
Passe une bonne journée!
A bientôt,
Brigitte
Facile, rapide... et certainement délicieux !
vive la cueillette des fruits d'été
Je te souhaite une belle après midi, kiss
Je viens te souhaiter de bonnes fêtes Pascale
Bizes
Mmm, mai havia vist un pastís d'albercocs. Deu estar boníssims i d'aspecte genial.
Una abraçada
Això ha de ser boníssim, el pastissos de fruites m´agraden molt i com aviat tornarem a tenir aquesta fruita per menjar m´apunto la recepta...un petonet
HUMMMMM!!!!!!!!!!!!
¡ non encuentro abricots aqui a Caracas pero me gusta mucho!
Besitos...
Que bo, felicitats
et deixo un premi al meu blog
amb tot el carinyo
petons
Miam, tu me fais vraiment envie avec ta tarte aux abricots. Ici, c'est un des seuls fruits que je n'arrive pas a trouver. Meme pas surgeles!!!! Et moi qui adore les abricots... heureusement que je peux me rattraper lorsque nous sommes en Suisse en ete! Bises des USA, Valerie
Publica un comentari a l'entrada