dijous, 7 abril de 2011

Crema de Bledes

Quantes vegades ha arribat un dilluns i ens hem proposat de fer una mica de dieta després d'un cap de setmana gastronomicament intens? Es una idea que ens ve al cap, sobretot quan arriba la Primavera i començem a treura'ns capes de roba. Confessem-ho, ens comença a preocupar una altra vegada, la nostra silueta. 
 
I ahir vàrem tenir la gran sort que la nostra veïna ens va portar de Manresa, bledes del seu hort. Reconeixem-ho, no és el nostre plat per exel·lència, encara que sabem que és bo menjar-les per a la salut de tota la família. Per tant, com que no renunciarem a les vitamines d'aquestes hortalisses acabades de treure de l'hort, amb una mica creativitat, les reinventes perquè tinguin una textura bona i agradable. Quantes mares i/o pares, han fet invents perquè no quedi res al plat ... 

aquest és un d'ells.

Per a aquesta recepta, necessitem els següents ingredients:
    
* 1 manat de bledes
    
* 1 o 2 cebes
    
* 2 patates
    
* Una mica de mantega o oli (a gust)
    
* Una ampolleta de crema de llet
    
* Sal
    
* Pebre 


Netegem bé les bledes i les tallem. Pelem les cebes i les patates i el tallem finament. Posem a coure les bledes amb les cebes i les patates. Un cop cuit, es passa tot pel triturador fins que la textura quedi ben fina. S'afegeix una mica de sal i pebre, una mica de mantega i crema de llet a gust.
Per decorar, podem afegir una mica de vinagre de Mòdena. Qui diu que menjar verdura és avorrit?

BON APPETIT!! 

Para ver la receta en español ir a www.cottonlin.com