dimecres, 9 març de 2011

Compota de poma

A casa meva, mai s'ha tirat el menjar. Estava i està encara Prohibidíssim i això que la post-guerra, l'hem passat fa temps!! Tot es fa servir i mai es malgasta res. Els bessons encara hereten aquesta educació  i s'han d'acabar els plats, encara que estiguin tips. Menys mal que són bons menjadors.
I si alguna cosa es fa malbé, encara que sóc a prop dels 40 anys, encara em cau una reprimenda per part de la meva mare ;) Però ella té solucions per tot!

Així que quan tinguis pomes de les quals ja no et vénen de gust menjar perquè ja no són ni recent comprades ni fresques, dóna'ls-hi una segona oportunitat perquè es converteixin en unes postres riquíssimes. Amb aquesta recepta pots deixar els teus convidats, exquisidament sorpresos.

Per a 2 persones, necessitarem els següents ingredients:
4 pomes ben madures
2 culleres de sucre moreno o blanc
1 Beina de Vainilla
Mig got d'aigua


Per decorar:
Crema de llet
Beines de vainilla
1 branca de Canyella
 

En un cassó a foc lent, posar-hi el sucre i deixar a foc lent fins que es faci un caramel claret. Afegir mig got d'aigua i barrejar fins aconseguir un almívar. Inserim la poma prèviament pelada i tallada a trossets, en el cassó. Seguim remenant suaument a foc lent, fins que la poma quedi cuita. Presentar en un plat i decorar amb la crema de llet i les branques al nostre gust.

Aquest plat es menja tebi.
¡Bon appetit!


(esta rece
ta la puedes escontrar en Español en esta dirección)
www.cottonlin.com


(cette recette vous pouvez la trouvez en français dans cette adresse) www.cottonlin.com