dimarts, 15 juliol de 2008

AREPAS FRITAS

Aquesta és una segona versió més calòrica però també bona a tastar.
Per preparar la massa, farem els mateixos passos que amb les AREPAS ASADAS però amb la diferència que el disc, el farem un xic més prim. Adicionalment, farem un forat al centre de la massa (com els donuts) per tal de millorar la cocció. Col·loquem les arepas en oli ben calent fins que obtinguin un to daurat.
BON APPETIT!

AREPAS ASADAS VENEZOLANAS

Fa temps que el Dago i la Rocio van fer-me i donar-me aquesta recepta.
















El problèma va ser que vaig perdre la recepta entre un batibull de papers. Ara que ja l'he recuperada juntament amb les imatges, m'espavilo a transcriure-ho aqui abans que ho torni a traspapelar...

Necessitem:
-Aigua
-Sal
-1 paquet de farina de Pa (es pot comprar en tendes especialitzades en menjar de les amèriques i també l'he vist a la Boqueria)

















Agafar un bol mitjà i omplir-lo d'aigua fins a la meitat. Afegir sal al gust. Començar a posar-hi la farina lentament sense deixar mai de remoure amb la mà neta, disolvent qualsevol possible grumoll, sobretot conforme la massa va agafant consistència. La clau és amasar molt.

La consitència buscada, és que la massa quedi flonja però amb firmesa i que s'adereixi poc a la pell.

"AREPAS ASADAS"
Amb la massa que hem conseguit, fem una bola d'uns 4 centímetres de diàmetre i l'anem aixefant en forma de disc. Si en les vores del disc li surten grietes és que a la massa li falta aigua. És pot corretgit parcialment, humidificant les mans i corretgint els defectes amb les mans. És important eliminar aquestes grietes ja que així, no és cuinen uniformement.
El disc ha de tenir un gruix aproximadament d'un centímetre. Col·locarem la massa sobre una planxa en que previament, haurem embatomat amb oli amb un paper de cuina.

Deixem l'Arepa sobre la planxa fins aque faci una crosta dura. Li donem la volta perquè es faci també de l'altre banda. Quan tinguin crosta, les posem al forn i les hi deixem entre uns 10 i 15 minuts. Estaran llestes quan al golpejar-les amb un dit, sonin com un petit tambor.

A mi personalment m'agraden molt, quan el Dago les fa de formatge. Un dia d'aquests també posaré la recepta de les Arepas Fritas.
BON APPETIT!

divendres, 11 juliol de 2008

Restaurant Hispània

Tinc tantes receptes per "penjar" que no sé per on començar! Començarem per afegir l'última compra "literària". No, no, no he tingut la sort de poder-hi anar a sopar encara i crec que trigaré molt de temps en poder-hi anar, vista la "situació" familiar! Però si és dels llocs que si em faria gràcia anar-hi. Vosaltres hi heu estat? He estat fent una feina i he tingut "l'excusa" perfecte per adquirir el llibre. Algo es algo..... oi?

Quan vaig saber que el restaurant Hispània havia publicat un llibre, me l'imaginava de "disseny" amb un format gran, imatges impressionants, com molts altres restaurant de fama... i la sorpresa ha estat que es tot el contrari, senzill, amè... potser perquè és més aviat històric. Ja tinc ganes de llegir-lo.