divendres, 22 de febrer de 2008

Nana de la cebolla

Bon dia a tothom! Fa molts anys que rebo cada divendres una poesia d'un cosí del meu pare, l'Eduard... i la veritat és que m'agrada molt rebre-les. Com ho diria, em dona "bon rotllo", m'alegra el dia. I avui quan he rebut aquesta, he somrigut i he pensat... PEL BLOG!

El nostre amic Enric (no us perdeu el comentari deixat en l'apartat dels comentaris d'aquest mateix títol) m'ha fet recordar que és una poesia cantada pel Serrat i que jo escolto sovint (perquè tot i que em faig gran, em segueixen agradant les "Nanes"). Justament, estic preparant músiques per l'arribada dels bessons i un dels Cd's seràn nanes de una mica de tot arreu.

Nana de la cebolla

La cebolla es escarcha
cerrada y pobre.
Escarcha de tus días
y de mis noches.
Hambre y cebolla,
hielo negro y escarcha
grande y redonda.

En la cuna del hambre
mi niño estaba.
Con sangre de cebolla
se amamantaba.
Pero tu sangre,
escarchada de azúcar,
cebolla y hambre.

Una mujer morena
resuelta en luna
se derrama hilo a hilo
sobre la cuna.
Ríete, niño,
que te traigo la luna
cuando es preciso.[...]

Tu risa me hace libre,
me pone alas.
Soledades me quita,
cárcel me arranca.
Boca que vuela,
corazón que en tus labios
relampaguea.[...]

Desperté de ser niño:
nunca despiertes.
Triste llevo la boca:
ríete siempre.
Siempre en la cuna,
defendiendo la risa
pluma por pluma.[...]

Vuela, niño, en la doble
luna del pecho:
él, triste de cebolla;
tú, satisfecho.
No te derrumbes.
No sepas lo que pasa
ni lo que ocurre.


Miguel Hernández

dijous, 14 de febrer de 2008

BROWNI DE XOCOLATA NEGRA

Si, ho sé.... sóc mooooooooolt cursi! però el blog de la Olla Suiza, m'ho ha deixat tant fàcil... que ho he aprofitat (y que me quiten lo bailado!). L'any passat ja vaig comprar el motlle en forma de cor, de la casa Lékue i a dins hi havien 3 receptes i una d'elles, aquesta.














Per fer aquest Browni, necessitem:
2 ous
60 grms de mantega
100 de sucre
60 de farina
80 grms de xocolata negre Lindt 70% cacao
80 grms de nous picades











Fondre la xocolata i la mantega al bany maria. Incorporar el sucre, els ous, la farina tamitzada i les nous picades. Remenar fins tenir una pasta homogènia i abocar-ho sobre el motlle que previament, haurem engrassat amb oli o mantega.
Posar-ho al forn uns 15 minuts a 200 graus. Baixar la temperatura del forn i cuinar fins que la superficie sigui cruixent. BON APPETIT!

divendres, 8 de febrer de 2008

PA CEREALS LIDL

Aprofitant ja que era al Lidl, vaig comprar un preparat que tenen per fer pà, per començar a fer proves. Veieu a la foto quin és?














El resultat va quedar bó i esponjos. Aquest tipus de pà, m'agrada molt torradet amb mantega i confitura. Mmhmhm! Al Lidl hi han diferents tipus de preparats. Anirem provant...
També, vull provar de fer-ho amb ingredients i no amb preparats; i veure quin són els resultats. BON APPETIT!

JA TENIM PANIFICADORA!

Després de pensar-m'ho mooolt. Després de mirar molts models, comentar-ho amb les Gemmes, la Boston, la Sara, la Cannella, mirar blogs, etc etc.... em vaig decidir per comprar-la.
L'he deixat a casa la meva mare, ja que ella es també una panarra i jo ja tinc la meva cuina bastant plena, passo més hores allà entre setmana. No tenia massa clar de comprar-la al Lidl per 40 euros, sempre penso que combrar barato es al final comprar car perquè els electrodomèstics acostumen a ser de pitjor qualitat i s'espatllen més aviat. Esperem que no sigui el cas. Em fa molta il·lusió!

dijous, 7 de febrer de 2008

CONILL A LA MOSTASSA

De petita, va ser un dels meus plats preferits. Aquest, el rosbeaf al vi, qualsevol arròs i el rap amb salsa de pastanaga.











Per fer aquest plat, necessitem:
un conill tallat a troçets i net
moutarde de Dijon
crema de llet
1 fulla de llaurer

I per acompanyar, patates bullides, tallades finament amb pebre molta per sobre
1 fulla de julivert fresc per decorar

Primer de tot, s'ha de netejar el conill. El sequem amb paper de cuina i l'embatumem amb la mostassa. En una caçola i oli ben calent, el fem daurar banda i banda. Només ens queda afegir la crema de llet (que el recobreixi tot) i una fulla de llaurer.

A foc lent, la salsa s'ha de reduir i espessir. El conill s'ha de coure poc a poc, fent xup xup. A mi, com estona ho tenim al foc, més m'agrada. Treure la fulla de llaurer i decorar amb unes fulletes de julivert fresc. BON APPETIT!

dimecres, 6 de febrer de 2008

YAOURT BLANC

Recordo quan la meva àvia i la meva mare, feien yogurts a casa amb la yogurtera que es va posar de moda a finals dels 70? la meva àvia comprava totes les maquinotes que sortien i per duplicat, una per a ella i l'altre per la meva mare. La recepta és de la meva tia Marida de Bordeaux. A ella li sortien més densos i ferms.












Per fer aquests yogurts amb yogurtera es necessita.
1 pot de yogurt de vidre, natural sense sucre
llet sencera
1 cuilleradeta per potet de llet en pols

Repartir en parts iguals el yogurt en els pots. Afegir-hi la culleradeta a cada pot i finalment acabar d'omplir amb la llet. Remenem i ja podem posar en marxa la yogurtera.

Un cop acabat, els posem a la nevera. Per provar-los, els hi afegit sucre moreno o mèl en el segon. BON APPETIT!

dimarts, 5 de febrer de 2008

TRINXAT DE CERDANYA AMB BACON

La meva mare està tot el dia amb la seva línea. No és que sigui massa presumida vestint però si amb la línea i si jo m'engreixo, em renya! Quan vivia a frança, els meus avis, tenien un hort i recorda que treien la col de sota la neu. Ara apenes hi ha neu i la nostra generació, valorem poca aquesta verdura. La recepta original del trinxat de Cerdanya, és fa amb llar però a casa nostra no ens agrada.











Per fer el trinxat necessitem
1 col
2 patates
bacon
pebre

Fem bullir la col i la patata. Aixafem amb una forquilla la verdura.
En una paella sense oli, daurem el bacon i amb el mateix greix que deixa el bacon, sofregim una mica la col amb la patata aixafada, fen alguns tombs i ja ho tenim llest. BON APPETIT!

dilluns, 4 de febrer de 2008

TOMATO & POTATO

Un dia em venia de gust patata amb tomàquet. No em demaneu el perque, però és aixi.
Fins ara, a penes menjava tonyina i ara el cos me'n damana sovint, sigui de llauna o fresc fet a la planxa. Amb entrepà o amb amanida. Curios no?












Per fer aquest plat necessitem
1 tomàquet
1 patata
enciam
una llauneta de tonyina
potes de "cranc"
i la vinegreta

Coure la patata al microones o bullir-la. Treure la pell.
La tallem a fines làmines i fem el mateix amb el tomàquet net.
Començem a fer pisos intercal·lant tomàquet i patata.
Al voltant, hi afegim l'enciam net i hi afegim les potes de cranc tallades a bocins.
Per sobre, hi posem la tonyina. Salem i amenim al gust
BON APPETIT!